• 6344 Hajós, Kút tér 1.
  • +36 70 324 8800
hu

A hajósi borfajták szerkezetében a hagyományos alföldi fajták mellett már számottevő a Chardonnay, a rajnai rizling, a Cserszegi fűszeres, illetve a Kékfrankos, a Zweigelt, a Kékoportó, a Cabernet Sauvignon és a Kadarka terület is. A hajósi vörösborok gyakran még a legjobb hegyvidéki vörösborokkal is felveszik a versenyt. Tehát minden borkedvelő megtalálja a maga kedvencét pincefalunkban. Az idelátogató sokféle boros program közül válogathat.


Pincetúrák

Egyénileg vagy csoportosan is lehetőség van pincetúrákra Hajóson, igény esetén akár a hangulatos csettegő taxival is körbejárható a pincefalu. Pincetúrák alkalmával a megjelölt pincékben lehetőség adódik borkóstolásra és a borospincék megtekintésére, ahol bemutatják az adott pincére jellemző borfajtákat, illetve a borkészítés csínját-bínját. Borkóstoló mellé természetesen nem maradhat el a finom borkorcsolya sem, nagyobb csoportok esetén pedig bográcsozásra/grillezésre is lehetőség van. A hajósiak híresek vendégszeretetükről és jókedvükről, amit szívesen megosztanak másokkal is.

Borfesztiválok

Hajós Pincefaluban minden évben számos fesztivál és egyéb rendezvény várja minden kedves érdeklődőt. Kiemelt rendezvények: Tavaszi pincenyitogató, Orbán nap, Fröccsözön, Szüreti fesztivál, Halloweeni tökös borkóstoló, Adventi nyitott pincenapok. A fesztiválok alkalmával nemcsak finom borokat kóstolhatunk, hanem a hajósi kézművesek portékái közül is válogathatunk, mint például házi sajtok, lekvárok, méz és csípős szószok. Persze a borozgatás mellé jól esik falatozni is, amire szintén lehetőség adódik, hiszen számos ételstand áll ilyenkor rendelkezésre, például sült kolbászos, lepényes vagy édesszájúaknak kürtöskalácsos.

Vintegro

A VINTEGRO Pinceszövetség célja, hogy bemutassa a Hajósi Pincefalu kiemelkedő szépségét és az itt készített borok bámulatosan gazdag ízvilágát a helyi gasztronómia sokszínűségével kiegészítve. A Pinceszövetség tagjai: Klajó-Reiter Pince, Sziegl Pince, Hodován Pince, Umenhoffer Pince, Beck Pince, Oszvald Pincék és a Huber Pince. A Kellermotel Bor- és Vadászház a Vintegroval karöltve igyekszik feléleszteni a Hajósi Pincefalu régi pezsgését és elérni, hogy Hajós országszerte ismertebbé váljon. A Vintegro borai panziónkban is kaphatóak.