• 6344 Hajós, Kút tér 1.
  • +36 70 324 8800
hu

A Kellermotel Bor- és Vadászház a Hajósi Vadásztársasággal együttműködve nyújt vadászati lehetőséget minden érdeklődő vadásznak. Az aktívan vadászható terület 5000 ha. A területen a nagyvadfajok közül jelen van a gímszarvas, őz, vaddisznó, de emellett az apróvadállomány is jelentős, mint a fácán, a nyúl és a tőkésréce.Az apróvad tekintetében minden évben fácán kibocsátást hajtanak végre, és gondoskodnak az apróvad területen maradásáról és utógondozásáról. Fenntartásukhoz elengedhetetlen az egész éves dúvad irtás, mellyel a szőrmés ragadozók létszámát megpróbálják jelentősen csökkenteni. Ebből a szempontból jelentős fajok a borz, róka és az aranysakál, amely az utóbbi időben a területen egyre nagyobb létszámban kezd előfordulni. Legnemesebb vad a vadásztársaság területén a gímszarvas. A vadászterületet gímszarvas genetikai állomány megőrző feladata miatt különleges rendeltetésű vadászterületnek minősítették 2010-ben. A térségben velük együtt 5 vadásztársaság területén kerülnek terítékre az Alföld legnagyobb és legértékesebb gímtrófeái. 2016-ig a vadásztársaság vezette a rekordot az itt elejtett 14,25 kg-os tömegű trófeával.

Évente kb. 30 gímbika elejtésére van lehetőségük, meghatározott korosztály összetétel szerint. Emellett természetesen a tarvad elejtések is jelentősek, melyet az állományfenntartás és a vadkár csökkentés figyelembe vételével folytatnak. Az utóbbi 5 évben jelentősen megnövekedett a vaddisznó állomány is. Őzállományuk mennyiségében jelentős, ám pontosan ezért minőségét tekintve közepesnek, átlagosnak mondható. A vadásztársaság közösségi életében és a vendégvadásztatás központi bázisaként rendelkezésükre áll vadászházuk, melyet 2011-ben építettek újjá. Itt lehetőség van a vadászati ceremóniák és terítékek méltó elkészítésére. Ezen a helyen történik a vadhús felvásárlók felé értékesítése, melyet hűtőkonténerekben, illetve kisebb fagyasztókban tárolnak a szállíthatóságig.


Lőterek

Azon vadászoknak, akik inkább a céllövést gyakorolnák a mindössze 20 percre lévő Érsekcsanádi Lőtér nyújt kiváló gyakorlási és kikapcsolódási lehetőséget. A lőtéren lehetőség van skeet lövészetre, korong vadászatra, trap lövészetre, toronykakas lövészetre, futóvad- illetve állóvad lövészetre is. Ezen kívül Kiskőrösön, Szekszárdon, illetve Kiskunmajsán is található lőtér. A kb. 1 óra távolságra lévő kiskunmajsai lőtér a környék egyik legjobbjának számít.

Agancsozás

Azoknak a vendégeknek, akik nem feltétlen vadászok, mégis szeretnének közelebb kerülni a vadállomány megismeréséhez, illetve szeretnek a természetben barangolni, tökéletes lehetőség a hajósi erdőkben való agancsozás. A Hajósi Vadásztársaságnál előre bejelentett és megszervezett agancsozás során bejárják a környék erdeit és szebbnél szebb agancscsodákat találhatnak.

Horgászat

Hajóson horgászati lehetőség is van, amelyet a József Attila Sporthorgász Egyesület közreműködésével tudunk biztosítani minden érdeklődőnek.